تا‌ ماه رمضان یک روز بیشتر باقی نمانده و الان بهترین زمان است برای برنامه‌ریزی و یك حساب سرانگشتی كه چطور می‌شود با صرف هزینه‌ مناسب، اصیل‌ترین سفره افطار را پهن كرد.


ماه مبارک رمضان‌ماه مهمانی خداست و البته فرصتی برای مهمانی‌های خانوادگی. چه بسا مهمانی‌ها در این‌ماه پرشورتر و با رنگ و بوی بهتری برگزار می‌شوند که ثواب چند جانبه را هم نصیب میزبان می‌کنند.
تا‌ ماه رمضان یک روز بیشتر باقی نمانده و الان بهترین زمان است برای برنامه‌ریزی و یك حساب سرانگشتی كه چطور می‌شود با صرف هزینه‌ مناسب، اصیل‌ترین سفره افطار را پهن كرد. این سفره مانند هر چیز دیگری اصولـی دارد و فروعــی.

در منــوی شماره یك، اجـــزای اصلــــی و فصل مشتـرك سفره‌هـــای افطاری به همراه قیمت تقریبی آنها كه از مغازه‌ سر كوچه‌ خودمان گرفته‌ایم را برای شما آورده‌ایم و قیمت تمام‌شده افطاری برای هر نفر را به‌طور تقریبی حساب كرده‌‌ایم؛ البته شاید این ارقام در محله شما به‌گونه دیگری باشد. در منوی شماره 2 هم كمی سفره را بسط داده و با لحاظ‌كردن مواد غذایی بیشتر، هزینه‌ها را برای یك افطاری 4نفره محاسبه كرده‌ایم. در واقع منوی اول برای دانستن هزینه‌های جاری مناسب است و منوی دوم به شما كمك خواهد كرد كه برای مهمانی‌هایی كه دارید یا زمانی كه برای افطاری دادن از رستوران‌ها استفاده می‌كنید، جزئیات قیمتی افطاری‌ها را بدانید.

یك : افطاری ساده
هر نفر: حدود 3هزار تومان
اگر مهمان‌هایتان اهل كره و مربا خوردن هستند می‌توانید سهم سبزی خوردن و گردو را حذف كنید و با كره، پنیر، مربا یا عسل از مهمانان‌تان پذیرایی كنید. اگر می‌خواهید با سوپ و آش از مهمانانتان پذیرایی كنید، به‌ویژه اگر شام و افطار با هم هستند، بهتر است از انواع سبكش‌ استفاده كنید؛ مثل آش دوغ یا سوپ ورمیشل.

دو: افطاری مجلسی
5 نفر: 50هزار تومان
هزینه یك افطاری 5نفره در قالب جدول به شرح زیر محاسبه شده كه حدود 55هزار تومان می‌شود. البته برخی از این كالاها در یك وعده تمام نمی‌شوند و می‌توانید برای روزهای بعد روی آنها حساب كنید؛‌بدیهی است كه هنگام برنامه‌ریزی برای میهمانی افطاری، برای احتیاط،‌كمی بیشتر از نیاز موادغذایی تهیه می‌شود؛ البته فقط كمی!‌

نان
سهم هر نفر از انواع نان‌ها متفاوت است. مثلا برای هر نفر یك نان لواش، نصف یك نان تافتون، یك سوم نان بربری یا یك چهارم نان سنگك كفایت می‌كند. 
قیمت: هر عدد نان لواش: 150تومان/ تافتون: 250تومان / بربری: 500/ سنگك: 600 (البته قیمت كنجدی كمی بالاتر است)

پنیر
سهم هر نفر از پنیر به قول قدیمی‌ها به اندازه یك قوطی كبریت یا به‌عبارتی 25گرم است. 
قیمت: هر بسته 400گرمی پنیر سفید حدودا 4000تومان است كه هر 25گرم آن‌كه برای مصرف افطار یك نفر لازم است، تقریبا 250تومان می‌شود.

خرما
معمولا برای هر نفر 2 تا 3 عدد، یعنی 50گرم خرما می‌گذارند. 
قیمت: هر بسته 600گرمی از نوع مرغوب خرما 7000تومان است و شما باید برای 50گرم 500تومان هزینه كنید.

مغزگردو
2 نوع استفاده متداول از گردو وجود دارد؛ یكی در ظرف‌های مجزا و دیگری در دل خرما به‌صورت جایگزین هسته‌. در هر دو صورت میزان مصرف گردو برای هر نفر 20تا 25گرم است.
قیمت: با توجه به هر كیلو 50هزار تومان، برای این میزان گردو باید حدود 1000تومان بپردازید.

سبزی
برای هر نفر 100گرم سبزی خوردن كنار بگذارید. سبزی‌های با نشاط و سبزرنگ را جدا كرده و در شست‌وشوی آنها به‌خصوص در گرمای تابستان دقت كنید.
قیمت: هر كیلو سبزی خوردن 2تا 3هزار تومان است و قیمت 100گرم پاك‌شده آن چیزی حدود 200تا 300تومان می‌شود.

چای
در این مجالس، چای به میزان سخاوت میزبان توزیع می‌شود و برای هر مهمان حداقل 2 فنجان چای لازم است؛ سعی كنید زمان دم‌كردن چای را با اذان میزان كنید تا گل‌دم باشد، نه «قل دم»؛
قیمت: چای قهوه‌خانه‌ای هر قوری 5-4هزار تومان است اما هزینه چای در منزل برای 20نفر به 5-4هزار تومان نمی‌رسد.

بامیه
البته بامیه رفیق شفیقی به نام زولبیا دارد. بامیه اكثرا همراه چای سرو می‌شود و می‌توانید برای هر مهمان 3 عدد یا 50گرم اختصاص دهید. 
قیمت: قیمت 50گرم آن 400تومان می‌شود.



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : hamshahrionline.ir



کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه